Aldia.cat: El 56% de les empreses nàutiques de Barcelona considera la temporada 2013 pitjor que 2012

El 56,25% de les empreses del sector nàutic de Barcelona consideren que la temporada 2013 és “pitjor” que la de l’any anterior i el 75,1% no preveu millores per al 2014, segons un estudi de la consultora nàutica Inceptia fet públic aquest dimecres.

L’informe, fet al 57% de les companyies del sector de la nàutica esportiva i d’esbarjo de la ciutat de Barcelona entre juliol i setembre, destaca la falta de suport per part de les administracions, i és que el 62,5% dels professionals consideren que el Barcelona Clúster Nàutic no els afectarà i quedarà “en res”.

Segons les mateixes dades, el 79,01% de les empreses consultades opinen que hi ha escassetat de personal qualificat en el sector i es necessiten més plans formatius especialitzats en el món de la nàutica.

Destaca també el fet que per al 99,9% dels establiments hi ha unes taxes impositives elevades en la nàutica d’esbarjo, i per al 60% hi ha una aposta insuficient del turisme de qualitat.

La nàutica esportiva i d’esbarjo a la ciutat de Barcelona, segons dades de Inceptia, ocupa el 2013 prop de 8.000 treballadors directes i indirectes, i el sector genera aproximadament l’1,4% de la població activa de la capital catalana.

 

Ver fuente original