Europapress: el 70% de les empreses nàutiques del Maresme preveu reduir les vendes

El 70,6% de les empreses nàutiques del Maresme (Barcelona) preveu reduir les seves vendes el 2012 respecte als resultats del 2011, mentre que un 17,6% espera que les vendes siguin superiors a les de l’exercici anterior, segons un estudi fet per la consultora Inceptia.

L’informe també recull que el 79,7% de les companyies del sector de la costa catalana considera que reben poc suport per part de l’Administració pública, ha informat la consultora aquest dijous en un comunicat.

MARCA TURÍSTICA FEBLE

Alhora, el 70,6% dels empresaris consultats ha apuntat que actualment la marca Costa Maresme és feble i que no exerceix de pol d’atracció turística.

Per impulsar-la, han proposat la creació d’un clúster marítim al Maresme liderat per les empreses del sector privat i que tingui el suport del públic, centres educatius i universitats.

L’estudi destaca com el 56,2% de les companyies del sector aprecien un important desconeixement i “desconnexió” de les ciutats amb els seus ports, i insten a crear projectes amb els quals impulsar el turisme de qualitat a la zona.